Jaarprogramma voor bedrijven

Filosofie

We leven in een maatschappij waarin wij continu mentaal worden uitgedaagd door de enorme toename in prikkels, terwijl we fysiek steeds meer comfort ervaren. Deze combinatie haalt ons steeds meer uit contact met ons lichaam en legt focus op het denken in plaats van voelen. Dit heeft tot gevolg dat burn-outs en depressies steeds gebruikelijker worden en het levensgeluk afneemt. Tijd voor verandering. 

Verandering begint bij de noodzaak of de wens om te veranderen; pain or gain. Wij geloven in de combinatie van deze twee triggers. Door ervaringen te creëren die uitnodigend, inspirerend en tegelijkertijd confronterend en uitdagend zijn brengen wij mensen in de positie om anders te kijken naar hun gedachten en gedrag. 

Ons programma helpt om in een veilige omgeving bewust te worden van hun conditioneringen en overtuigingen. Deze programmeringen geven het gevoel van controle, maar zijn niet altijd helpend in het dagelijkse leven. Door uitdagingen aan te gaan en te experimenteren, nodigen wij uit nieuwe programmeringen te maken en regie te pakken over het leven en je eigen levensgeluk. 

Gedrag is een keuze. Zelfs in veeleisende situaties kun je terugvallen op eigen wijsheid, waarin je hoofd en je lichaam verbonden is. Deelnemers trainen zichzelf om ‘no matter what’ leiderschap te tonen, authentiek te blijven en gebalanceerd te zijn. Dit maakt ze weerbaar voor alles wat de toekomst te brengen heeft.

Programma onderdelen

Het programma bestaat uit vier cruciale elementen die met elkaar verbonden zijn om de beste leerervaringen te bieden en integratie te borgen.

Inspiratiesessies

Elke inspiratiesessie heeft een thema, gerelateerd aan persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de sessie leer je hoe het menselijk lichaam en brein werkt en creërt een out-of-comfort situatie, waarin geëxpermenteerd kan worden met gedrag. De volgende vier thema’s worden behandeld:

  • Weerbaarheid: oefen met je eigen mentale en fysieke weerbaarheid in stressvolle situaties. De sessie eindigt met een ijsbad als ultieme test. 
  • Levenslijn & vitaliteit: jouw levenslijn bepaalt jouw programmering. Je tekent je eigen leven tot nu toe en bepaalt hoe je jouw toekomstige vitale leven wilt vormgeven.
  • Inside yourself: Veel van onze aandacht is gericht op de buitenwereld. Tijdens deze 2-daagse ervaring leer je hoe stilte je naar binnen leert keren om kennis te maken met je eigen wijsheid. 
  • Brain Boost: als je weet hoe je brein werkt, kun je actief werken aan de ontwikkeling ervan. Tijdens deze dag wordt je brein gekraakt op moeilijke uitdagingen.

Intervisie

We leren niet alleen door te reflecteren op eigen gedrag, maar ook door te luisteren en bevragen van anderen. Deze intervisiesessies vinden plaats in groepjes van 4/5 personen en bieden de mogelijkheid om te reflecteren op dagelijkse (werk)situaties. De vraagstukken tijdens de intervisie zijn verbonden aan het thema van de inspiratiesessie.

Coaching

Ieder individu heeft zijn eigen vraagstukken. Individuele coaching geeft de mogelijkheid om deze vraagstukken gestructureerd aan te pakken met ervaren coaches.

Online Challenges

Learning by doing. Deze online challenges van een maand geven verdieping op een specifiek thema door online video’s en persoonlijke experimenten. Samen met je collega’s volg je de challenge om te leren op gebied van: ontspanning, slaap, focus, voeding, koudetraining en zingeving.

Ervaringen van anderen

Roderik Hageman

Roderik Hageman

"Niek is al meer dan vier jaar een essentiële spil in het ontwikkel programma van The Talent Institute, gericht op de groei van Young Professionals. Met Niek hebben we een diepgaand persoonlijk leiderschapsprogramma ontwikkeld waarin hij diverse ontwikkelingsstrategieën harmonieus combineert. Dit varieert van intervisie tot zelfs de ervaring van een ijsbad en stilte. In zijn sessies toont hij een meesterlijke beheersing in het balanceren van emotionele empathie en rationele helderheid , wat hem zeer effectief en gewaardeerd maakt. Als je opzoek bent naar een no-bullshit en effectief programma is Niek de juiste persoon"

Extra informatie

Schrijf je in en ontvang vandaag nog tips!

Mijn nieuwsbrief is er niet om jou iets te verkopen maar om te inspireren om anders te doen. Ontvang tips, maar ook mini experimentjes waarmee je zelf thuis al aan de slag kan!

Inschrijven nieuwsbrief

* indicates required